Dinopark 2017

21. června 2017

Třída 3.B společně se třídou 5.D se dne 19.6.2017 ocitly v pravěkých Druhohorách v Dinoparku Ostrava na školním výletě. Počasí nám přálo, krásně svítilo sluníčko a návštěvníků bylo pramálo, takže jsme se mohli pořádně vyřádit.
O miliony let v čase zpět se naše skupina přesunula, když prošla bránou DinoParku, která věrně imituje tu slavnou z filmu Jurský park. Po celém parku o rozloze 35 ha nás doprovázely desítky soch (i těch „oživlých“ robotických) dinosaurů od nebezpečných a řvoucích tyranosaurů a velociraptorů až po mírumilovné leč obrovské brontosaury či stegosaury. Děti v parku zažily spoustu zábavy, například se mohly projít bludištěm simulujícím pravěké přírodní prostředí, objevovat dinosauří pozůstatky na paleontologickém hřišti, udělat si vtipné fotky v dinosauří tlamě či se projet tzv. Dinoexpresem – vláčkem projíždějícím v těsné blízkosti těch nejstrašlivějších dinosaurů z Druhohor. Protože se nám jízda expresem moc líbila, cestu jsme absolvovali 2x. Taktéž jsme zhlédli naučný film v 3D kině. Všechny atrakce byly doplněny informačními tabulemi, které podávaly dětem zajímavé poznatky o dinosaurech, které viděly, o jejich návycích a prostředí, ve kterém žili.
Součástí DinoParku je i naučná stezka, denní hvězdárna, minizoo, unikátní dráha pro malé děti DinoRace a další atrakce. V pavilonu Cesta do minulosti Země se nachází artefakty datované již od starohor. K vidění je zde např. třetihorní škorpion, otisk křídel pravěkých vážek, fosilie přesliček nalezených na našem území.



Fotky zde:




 
Přehled starších článků | Autor: Mgr.Dana Ganišinová | Počet přečtení: 875x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace