Drakiáda 2011/2012

21. listopadu 2011

Jako každým rokem tak i letos jsme uskutečnili „Drakiádu“, ve spolupráci s prvními třídami naší školy a ve spolupráci s ročníky nejstaršími – našimi deváťáky.(Školka nedošla z důvodu smogu). Žáci devátých ročníků se na tento den připravovali již měsíc dopředu. Pracovali ve skupinkách od vytvoření tvaru , nebo –li kostry ze špejlí, potažení papírem, namalování masky, přidělaní ocasu a vyvážení. Pro některé žáky to byla úplně nová zkušenost, získali nové návyky a jak někteří tvrdili, nejraději by si vyrobeného draka nechali. Práce se svými nejmladšími spolužáky je velmi bavila, získali nové kamarády a ti nejmenší byli rádi, že své draky, které si přinesli,pouštěli s nimi. Taky se někteří dráčci nabourali do stromu nebo se jim nechtělo letět a právě na takové případy byli ti nejstarší žáci připraveni.
Výrobky se opravovaly, opět letěly nebo taky už ne. Většině dětí to nevadilo, ale také i nějaká slzička ukápla, protože právě ten jejich drak nechtěl letět tak, jak by měl.
I když byla ten den příšerná zima, zaběhali jsme si, nasmáli se a byli rádi, že půjdeme do tepla.
Drakiádu také zrealizovali žáci druhých ročníků, ale o týden dříve. Výhodu měli v tom, že počasí bylo nádherné, ale neměli zase vítr jako my!
Hurá, ať žije příští „Drakiáda“!!! FotografieZDE.

Přehled starších článků | Autor: Ing. Eva Glozneková | Počet přečtení: 1024x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace