Florbal 2018

21. ledna 2019

Na konci roku 2018 jsme pořádali obvodní kola ve všech kategoriích. Hoši a mladší kategorie dívek postoupili do okresního finále z prvního místa. Starší dívky z druhého místa. Okresního finále, které se odehrálo na začátku ledna na hale Dubina, se účastní nejlepších šest škol z celé Ostravy.
Okresní finále začalo turnajem mladších žáků. Turnaj byl velmi vyrovnaný a nikdo nechtěl prohrát. Kluci se snažili, ale po těsných prohrách jsme skončili na pátém místě. Starší žáci byli na řadě jako druzí a pustili se do prvního soupeře s nadšením a touhou po vítězství. Gólových šancí jsme měli tak na tři zápasy, ale na to se nehraje a nakonec jsme prohráli. Druhý zápas ukázal naší ukázněnost, protože soupeř byl herně agresivní. Kluci se nenechali strhnout k oplácení a soupeře porazili. Pak už se nám nedařilo a skončili jsme nakonec opět pátí.
Pátých míst už máme dost a je třeba to změnit. Na řadu přišly mladší holky, určitá naděje možného úspěchu. Byl to turnaj dvou škol, naší a „té přes cestu“ Gen. Janka. Obě školy vše vyhrály a jak kdyby to někdo tušil, tak poslední zápas turnaje byl zápas právě těchto škol. V obvodním kole jsme Janka porazili a tak nám měl soupeř co vracet. A vrátil. Nebyli jsme horší, ale soupeř byl šťastnější a měl větší touhu po vítězství. Prohra a celkové druhé místo. Bedna, pohár, diplom, ale do krajského finále postoupili „ti přes cestu“ Gen. Janka. Blahopřeji.
Posledním naším želízkem v možnosti postupu do kraje byly starší holky, ale po první prohře a zhlédnutí hry soupeřů to nevypadalo dobře. Holky zabraly a nakonec celkově dvakrát vyhrály a potom ještě přidaly bodík za remízu. Bohužel, ale sedm bodů nakonec stačilo pouze na čtvrté místo.
Samozřejmě, že se hraje na body, vítězství a postupy čehož jsme nedosáhli, ale i přesto všem hráčům děkuji za předvedené výkony a vzornou reprezentaci naší školy. Děkuji.

Florbal 2018/19 - fotogalerie


 
Přehled starších článků | Autor: Kamil Tabášek | Počet přečtení: 1168x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na klasické zobrazení

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace