Jarní koncert DPS Melodie 2010

17. června 2010

Konec školního roku se pomalu blíží, a proto mají všichni spoustu práce. Učitelé uzavírají známky, někteří žáci dohánějí to, co zameškali ve druhém pololetí a všichni se už těší na prázdniny. Děti ze sboru Melodie však měly ještě několik povinností navíc. 
Připravovali se na několik jarních vystoupení. Svou jarní "šňůru koncertů" zahájili v úterý 8. června 2010 veřejným koncertem v Bílé modlitebně církve bratrské na ul. 28 října.
Na koncertě kromě hlavního sboru vystoupil i přípravný sbor. Repertoár byl pestrý. Sbor uvedl skladby soudobých autorů, písně z filmů a muzikálů a také spirituály.
Svým zcela novým moderním repertoárem zaujali malé i velké posluchače, kteří zcela zaplnili Bílou modlitebnu. Děti zpívaly, tleskaly i bubnovaly. Fantastickým způsobem malí zpěváci, mimo jiné, předvedli ukázky z českých i zahraničních muzikálů.  Když se sálem rozezněly tóny ze Starců na chmelu, zazpívali si úplně všichni.  Obecenstvo několikrát aplaudovalo i v průběhu vystoupení a sbor musel několikrát přidávat. 
Děti zpívali s radostí a bylo cítit, že ze zpěvu mají radost, za což jistě velký dík patří především paní Mgr. Daně Boháčové, která sbor již dlouhá léta vede , spolu s paní Lýdii Ščotkovou, která je doprovází na klavír.

Svou přítomností nás poctili také hosté z Městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, který nám poskytl na naši činnost grant. Touto cestou jim děkujeme za podporu naší práce.

Nakoukněte s námi do fotogalerie.

Přehled starších článků | Autor: Ing. Jarmila Mertová | Počet přečtení: 1172x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace