Malý Lyžáček 2017

20. února 2017

Hádala se lyže s lyží,
co se stane, když se skříží.
Kdyby šlo jen o lyže!
Vznikly jiné potíže!
Sníh se zvedl jako mrak,
z lyžaře je sněhulák.


Když jsme 13.2.2017 odjížděli na lyžáček, přáli jsme si, aby nám přálo počasí, aby nám utekla cesta, aby nám chutnalo, aby se nám dobře lyžovalo….aby….... zkrátka všechno vyšlo.

Po příjezdu do ski areálu u Sachovy studánky v Horní Bečvě jsme byli mile přivítáni, bez problémů jsme se ubytovali , prohlédli si chatu a šli na oběd. Od prvního dne nám chutnalo, děti si mohly kdykoli přidat a zájem byl veliký. Po obědě si každý vybalil kufr , oblékl se a hurá na svah.

Lyže nám vyvezl ski bus a my, světe div se šlapali ne příliš velký kopec ke sjezdovce. Společnými silami jsme se obuli do bot, správně upevnili přezky a trochu se rozcvičili.
Všichni si pak nazuli lyže a zkoušeli jsme si, co kdo zvládne, abychom každého zařadili do správného družstva.

Musíme říct, že děti byly nadšené a velice se snažily. Každý další den, kdy krásně svítilo sluníčko jsme i my se dívali do usměvavých tváří dětí. A každým dnem byly jejich výkony lepší a lepší. A to byla velká odměna pro nás. Děti dbaly na disciplínu, chovaly se na sjezdovce velmi zodpovědně a ohleduplně. Radost s nimi pracovat.

Po krásných lyžařských výkonech nás čekala večeře, také návštěva v bufetu cestou ze sjezdovky a také společné hry v klubovně při kterých jsme moc zasmáli ani se nám nechtělo jít spát, ale spánek je nutný, abychom měli hodně sil na další den, takže děti bez odmlouvání poslechly. Když byla nálada, koukli jsme na film a závěrečná diskotéka, to bylo něco :o))


Chtěla bych za nás dospělé všem dětem poděkovat, jak se vždy pečlivě oblékali na lyže, že byli všichni dochvilní, neporušovali závažně daná pravidla a chyby neopakovali. Že si všichni zvládli nasadit lyžáky, a že to občas byla fuška :o) Prostě a stručně, byli jste skvělí a nás to s vámi velmi bavilo.

Moc děkujeme za krásný týden. Vedoucí a instruktor lyž. výcviku Jan Lapčík
Instruktorka Nikolova Pavla
Zdravotník Dagmar Petrová




Fotky zde:

Přehled starších článků | Autor: Mgr.Jan Lapčík | Počet přečtení: 1056x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace