McDonald´s cup 2016

6. května 2016





Kategorie A : mladší žáci (1.-3.roč)


Dne 3. května 2016 se od 9:00 uskutečnil Mc Donald´s Cup – turnaj škol v minikopané – obvodní kolo. Vše se odehrálo na hřišti FC Odra v Ostravě - Petřkovicích. Turnaj se dělil na dvě kategorie: A, Kategorie I, což byli žáci mladší ( 1., 2. a 3. třídy ) a B. Kategorie II., žáci starší ( 4. a 5. třídy ). I naše škola měla v tomto turnaji své zastoupení, a to v obou kategoriích. Mladší žáci měli ve své kategorii tři soupeře: Petřkovice, Bohumínskou a Chrustovu školu. Bohužel ač přes velkou snahu chlapců skončila naše škola na posledním čtvrtém místě. Soupeři byli zdatnější. Řídili jsme se ale heslem, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se a myslím si, že si chlapci sportovní dopoledne, i když ze začátku trochu deštivé a chladné, pěkně užili. Starším žákům, kteří skončili na nádherném 1. místě a postupují tak do okresního kola, gratulujeme a všem zúčastněným moc děkujeme.

Kategorie B :  žáci (4.-5.roč)

Naši malí fotbalisté se účastnili obvodního kola v mini kopané pod záštitou McDonald´s na stadionu FC Odra Petřkovice. V naší kategorii, 4. – 5. třídy, se přihlásilo sedm škol. Hned první zápas měl dokonce mezinárodní nádech, neboť jsme hráli s anglicky mluvící školou 1st international school. Jednoznačná výhra 7:0 mírně ukázala naší sílu a po druhém zápase se ZŠ Chrustovovou, který skončil 7:1 v náš prospěch, nás začali brát soupeři vážně a ukazovat si na nás prstem se slovy „ to jsou ti, co ještě neprohráli“. Silní soupeři nás ovšem teprve čekali. Hned v následujícím duelu nás měli prověřit místní ZŠ Petřkovice. Z konečného se nikdo pořádně neradoval, protože remíza 1:1 byla pro oba týmy spíše ztrátou než ziskem bodu. V dalším zápase o tři body se nám do cesty postavila škola z Vratimova a dělala vše, aby nám tyto cenné body vzala. Kluci ale ukázali sílu a v mírně nervózním zápase soupeře porazili 4:2. V předposledním kole turnaje nás vítal tradiční soupeř ze ZŠ Zelené a to, že vítězství zaručuje postupové místo, si uvědomovaly obě školy. Soupeř chvíli vedl a pomalu se radoval z vítězství a postupové příčky, ale po krásné fotbalové akci jsme zařídili remízu a nejistotu v postup, hlavně pro soupeře. Tabulka nás i po remíze pasovala na první místo, ale vše se bude rozhodovat v posledním kole, ve kterém budeme hrát s ambiciózním mužstvem ze ZŠ Bohumínská. Oba soupeři už byli unaveni a na celé hře to bylo znát. Mírná převaha našeho mužstva začala stoupat a tři nasázené góly za sebou soupeře natolik zlomily, že zbývající čas zápasu jsme si vychutnávali. Bez porážky tak postupujeme zaslouženě do dalšího kolo. Klukům blahopřeji za předvedený výkon.
Hráli: Teichmann Jan, Kondáš Dominik (7 gólů), Ogrodník Matěj, Koza Michal (3 góly), Suchanec Jan, Telecký Tomáš (1 gól), Tomai Martin (8 gólů.), Fischer Matěj (4 góly), Ďurovec Matěj, Dan Letuan






 
Přehled starších článků | Autor: Mgr.Kamil Tabášek,Mgr.Martina Honlová | Počet přečtení: 1581x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace