Poslední zvonění 2009

30. června 2009


Je čtvrtek 25. června 9 hodin ráno a do školy vchází parta deváťáků. Tentokrát nikdo nezaspal ani nekouřil za jídelnou, ale byli pozváni ředitelem školy na závěrečné rozloučení se školou, která je devět let učila, vychovávala, chválila i kárala. Ne vždy se jim to líbilo.......... Kdo by taky chtěl znovu a znovu poslouchat nejprve neběhej, nevykřikuj, nebij se, později nemluv sprostě, nežvýkej, sundej si čepici, vyndej ruce z kapes nebo vypni si mobil...... Jak šel čas, tak všichni pochopili "taktiku boje" a raději neběhali, nežvýkali, nenosili čepice ani nemluvili sprostě. NO, OBČAS JIM NĚCO ULÍTLO, ale vždy to rychle chtěli vrátit zpět. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme je něco naučili nebo jestli pomalu dospívali.

Ve čtvrtek mě ale přesvědčili, že jim naše škola bude opravdu chybět. Sami si připravili skvělý program pro mladší spolužáky a učitele, ve kterém se decentně i vtipně se všemi rozloučili. I když mezi jednotlivými třídami byla vždy zdravá rivalita, jak už to tak bývá, dokázali se nakonec všichni chytit kolem ramen a společně si zaspívat naši oblíbenou píseň od skupiny  Queen - We are the champions. Mnozí se neubránili dojetí, ale nikomu nevadilo, že si třeba "rozmaže oči......."

 

 

 








Je sobota, venku lije jako z konve, já koukám na krásné darované květiny, pojídám bonboniéry a vím, že už tato banda deváťáků nikdy neusedne do třídy 9.B, 9.C ani do 9.A. Škoda, byli jste skvělí a já bych to s Vámi klidně "táhla dál." Bohužel vím, že to nejde a proto běžte a všem ukažte, že jsme Vám do hlavy natloukli nejen matiku, čeják, děják, zemák, fyzu....................................ale i něco navíc !!!!!!!!!

Zdravím Vás všechny a pojďte se kouknout do fotogalerie jak nám to všem slušelo.

Přehled starších článků | Autor: Ing. Jarmila Mertová | Počet přečtení: 2392x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace