Ozdravný pobyt 2019

16. dubna 2019

Sobotní příjezd na Ostružnou byl plný radosti. Děti se těšily z krásného počasí a z radostných zážitků mladších žáků, kteří už měli pobyt za sebou a byli na odjezdu zpět domů. Po vynikajícím obědě jsme se ubytovali, rozdělili se do skupin a domluvili si určitá pravidla pro společné a bezproblémové soužití po dobu našeho pobytu. Poté následovala menší procházka po krásách okolí a sportovní aktivity.

A je tady neděle. Opět žádný mráček a sluníčko nám svítí do oken. Ideální počasí na delší procházku. Nazout pořádné boty, zahřát lýtka a hurá na horskou chatu Paprsek.

Máme tady pondělí. Učení, učení a celý den zase to učení. Apríl!  Chvilku jsme se samozřejmě učení věnovali, nechceme nic zapomenout a rádi se dozvídáme nové informace, ale kdo by se netěšil na odpoledne, když je venku stále krásně. Sportem ke zdraví. Část dětí vyrazila na koloběžky, další část na hřiště. Neobešli jsme se sice bez odřenin a naražených končetin, ale na to se ještě neumírá.

Budíček! Úterý.. všichni vstávají s úsměvem a těší se na další vycházku, nyní do cca 5 km vzdálené vesnice, která nese název Branná. V cíli nás čeká sladká odměna, kremrole, co víc si přát. Učení jsme si nechali na odpoledne a někteří z nás využili na sbírání dovedností klidného místa v přírodě. Večerní programy jsou plné zábavy. Hrajeme si, tvoříme, koukáme na filmy a soutěžíme. Po večerce zalehneme a sníme o dalších aktivitách.

Ťuk ťuk, vstáváme.. snídaně! Jako každý den nás čekají stoly plné dobrého jídla. Po vydatné snídani se samozřejmě, také s chutí, vrháme do učení. Bez práce nejsou koláče a my chceme odpoledne do kina.
Do kina v Jeseníku jsme jeli vlakem. Byli jsme na filmu, který nese název Captain Marvel – film, který je natočený na motivy komiksů z vydavatelství Marvel Comics o superhrdince Captain Marvel.

Od čtvrtku do neděle nám program připravovali animátoři z Ostravy. Cílem bylo zdolat Cestu kolem světa, ke které jsme dostali cestovní pasy, do nichž nám postupně zapisovali prozkoumané státy. Cestovali jsme různými zeměmi a poznávali jejich kulturu, tradice a zvyky. Měli jsme tematické rozcvičky, úkoly jako například vyzkoušet si sumo zápasy (Japonsko), dále jsme kradli vlajky, míčky a životy (Rusko), museli jsme chytit bandity (Francie), byli jsme účastníky olympijských her (Řecko), třídili jsme odpad a chránili přírodu, aby nás minuly zdravotní problémy (Indie), a také jsme museli propašovat jídlo, elektroniku, zlato, zbraně a tajné spisy (Mexiko). Program s animátory jsme završili rozlučkovou diskotékou.

Začíná nám druhý týden. Po dopoledním učení a po obědě pojedou skupiny 3 a 4 do aquaparku v Bruntále. Skupiny 1 a 2 si užijí pečení a aktivit na čerstvém vzduchu, a do Wellness centra se vydají následující den.

V úterý jsme se prohodili a koupání a relax v aquaparku si užily další dvě skupiny. Děti, které zůstaly, si udělaly turistickou procházku ke zdejším vodopádům.

Ve středu jsme opět vyrazili na výlet. Jeli jsme vlakem do Lipové-lázně, kde jsme navštívili Faunapark – jeden z nejmenších zooparků v České republice. Skupiny 3 a 4 si užily jízdu na koloběžkách.

Už se nám to krátí. Máme tady předposlední den. Žáci, kteří nebyli včera ve Faunaparku, se tam vydali dnes. Po obědě si uděláme i my tady ještě malou procházku po zdejším okolí a poté se vrhneme do balení. Večer pobyt zakončíme společnou diskotékou.
A hurá domů… ☺ 

Fotogalerie Ozdravný pobyt 2019
 
Přehled starších článků | Autor: Mgr. Michaela Polášková | Počet přečtení: 1241x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace