Ozdravný pobyt 2023

26. března 2023

12. 3.
První den ozdravného pobytu už máme skoro za sebou. Cestu jsme zvládli na výbornou. Ubytovali jsme se, najedli a vyrazili prozkoumat okolí. Dnes bylo totiž opravdu nádherné počasí!

13. 3.
Pondělní dopoledne jsme záhajili učením.
Odpoledne první skupina navštívila známé lázeňské město - Luhačovice. Žáci si prošli lázeňské náměstí a ochutnali léčivé minerální prameny jako například Vincentku a Ottovku. Další skupiny výlet teprve čeká a mají se na co těšit.

14. 3.
Uterý na ozdraváku je za námi, středa začíná. Včera jsme se učili, hráli deskovky, někteří si venku zahráli šlapanou nebo živé člověče. Jedna skupina už si i zadováděla v bazénu. Dnes nás navštíví zástupci Policie ČR a druhý stupeň se podívá do Luhačovic.

15. 3.
Středu jsme na Jelenovské začali vydatnou snídaní. Máme tu velký výběr, ale stejně nám nejvíce chutnají párky, proto nám je tu nedávají moc často. Dopoledne jsme se chvilku učili a pak nás čekali policisté. Ti nám ukázali předměty, které používají při zásazích. Docela jsme při programu vymrzli, proto jsme ocenili gulášovou polévku a křenovou omáčku s uzeným masem. Jídlo nás zahřálo a posilnilo na odpolední program. 2. stupeň se vydal prozkoumat ulice Luhačovic. Přestože jsou Luhačovice krásným místem, nejvíce nás zaujal místní obchod a regál s brambůrkami, sladkostmi a nápoji. Vůbec nechápeme, proč nám učitelé naše plné košíky kontrolovali a omezovali počet koupených balíčků chipsů a lahví coly. První stupeň se měl taky fajn. Tvořili jsme obrazy z přírodnin a plavali v hotelovém bazénku. Už se těšíme na čtvrtek!

16. 3
Ve čtvrtek dopoledne jsme se opět věnovali škole. Po obědě se poslední skupina vydala poznávat krásy Luhačovic. Šesťáci se vydali prozkoumat centrum města Valašské Klobouky. Skupina starších žáků zamířila ke krásné Hložecké kapli. Večer jsme relaxovali v bazénu a u společenských her.

17. 3
Učení, výlet do Zoo Zlín, krmení rejnoků, procházka do města Valašské Klobouky nebo karneval. To byl ve zkratce pátek na Jelenovské.

18. 3
Polovinu ozdravného pobytu už máme za sebou. Sobotní den jsme trávili aktivně jako všechny předchozí dny. Plavali jsme, poznávali blízké okolí a starší žáci i okolí vzdálenější - vydali se na zříceninu hradu Brumov. Samozřejmě jsme i hráli nejrůznější hry. Jsme rádi, že nám počasí přeje!

19. 3
Ani v neděli jsme ve Valašských Kloboukách nezaháleli a trávili ji aktivně. Hráli jsme hry na hřišti, stříleli jsme ze vzduchovky, plavali jsme, podívali jsme se ke kapličce. Jedna skupina navštívila Zoo Zlín a seznámila se s živočichy, kteří v ní žijí. Večer jsme odpočívali, malovali a hráli deskovky.

20. 3
Pondělí jsme v Bílých Karpatech zahájili učením. Mladší žáci měli možnost seznámit se s tím, jaký význam má les pro člověka - přijeli jim o tom povyprávět zástupci organizace Lesy ČR. Odpoledne se vydali mladší podívat na život ve stáji a na práci kováře. Starší žáky čekala exkurze do Zlína.

21 - 22. 3
V úterý a ve středu absolvovaly poslední skupiny exkurze do Zoo Zlín a do města Zlín, kde se děti dozvěděly například zajímavosti z historie firmy Baťa. Pro skupiny, které nebyly na exkurzích, si starší žáci nachystali bojovku. V těchto dvou dnech jsme kromě zmíněných aktivit samozřejmě také plavali, hráli hry a starší žáci dokonce byli na výletě na rozhlednu Královec.

25. 3
Ozdravný pobyt je za námi, ceny byly rozdány a my jsme již zpět doma! Vy s námi můžete ještě zavzpomínat na poslední dva dny. Děkujeme všem účastníkům a těm, kteří se podíleli na organizaci a zajištění ozdravného pobytu.

FOTOGALERII NALEZNETE ZDE






 


 
Přehled starších článků | Autor: ZŠ GEpiky | Počet přečtení: 337x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace