Wroclaw vánoční 2017

12. prosince 2017

Stalo se již tradicí, že každoročně před Vánocemi organizujeme na naší škole v době adventu pro žáky zájezd k našim nejbližším sousedům. Rádi na chvíli opustíme školní lavice a necháme se okouzlovat atmosférou blížících se vánočních svátků.
V letošním předvánočním čase jsme vybrali polskou Wroclaw – hlavní město Slezska, jedno z nejstarších polských měst, město, které je úzce spjato s našimi dějinami.
Vyjeli jsme v 6 hodin ráno. Cesta po dálnici ubíhala rychle a po krátké zdravotní zastávce jsme již o půl desáté vystupovali z autobusu v centru Wroclawi. Informace o městě jsme získali od pana průvodce v průběhu cesty. Prošli jsme pod odborným vedením obě hlavní náměstí, na různých místech jsme s překvapením objevovali drobné plastiky bronzových trpaslíků (kdo jich najde víc?), obklopila nás architektura německých hanzovních měst. Po povinném poznávání nastalo to nejočekávanější. Vzhůru na nákupy, ochutnávky vánočních specialit našich sousedů nebo snad využití některých atrakcí, kterých zde nebylo málo? S pokročilejší denní dobou přibývalo návštěvníků trhů, ale i různých vystoupení pouličních umělců. Když se pomalu blížil soumrak, obě náměstí se rozzářila nádherným vánočním osvětlením. Ještě průjezd vánočně vyzdobeným městem a následovala cesta zpět domů.
Provoz při výjezdu z města nás trošku zpomalil, ale na dálnici již byl zcela plynulý. Po 20 hodině večerní jsme v pořádku dorazili ke škole. Cestou jsme již s nadšením plánovali, kam zavítáme v příštím školním roce. A nakoupené dárečky objeví naší nejbližší pod vánočním stromečkem.

Wroclaw vánoční 2017 - fotogalerie


 
Přehled starších článků | Autor: Mgr. Eva Bernátková | Počet přečtení: 1464x


Partneři naší školy


 

Další informace

Partneři naší základní školy Gen. Píky

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola Ostrava
Gen. Piky 13A
příspěvková organizace
Ostrava, 702 00

IČ:     709 339 28
DIČ : CZ 709 339 28
IZO:   102 508 119
Tel.:   596 612 102
Fax:   596 637 257
ID datové schránky: 6vqmqrp

sekretariat@zsgepiky.cz
www.zsgepiky.cz
 

Další informace